Kirurgi og mundslimhinde

Sådan bliver du patient

Du er altid velkommen til at kontakte Sektion for Kæbekirurgi og Oral Patologi med henblik på:

  • Tandudtrækning
  • Undersøgelse og eventuel fjernelse af visdomstænder
  • Andre operationer på tænder eller kæbe
  • Sygdomme i mundslimhinde

Du kan også få din tandlæge til at henvise dig.

Undersøgelse og behandling

Du bliver først indkaldt til en grundig undersøgelse, som normalt varer 1-2 timer. Ved denne undersøgelse vil der blive taget stilling til, om behandlingen er egnet til at blive udført af de tandlægestuderende. Hvis behandlingen ikke kan indgå i undervisningen, kan vi desværre blive nødt til at afvise dig. I nogle tilfælde kan vi tilbyde behandling mod egenbetaling, udført af en specialtandlæge eller tandlæge.

Betaling
Vi opkræver et indskrivningsgebyr på 300 kr. for nye patienter, medmindre du allerede er indskrevet og har betalt på en af skolens andre afdelinger. Indskrivningsgebyret betales via webshop hjemmefra eller på afdelingen via Mobilepay.
Operationer udført i forbindelse med undervisningen koster 600 kr. til dækning af materialeudgifter mm. Du kan se mere om egenbetaling for implantatbehandling nedenfor.

For undersøgelse/fjernelse af visdomstænder skriv til kop@dent.au.dk eller ring på tlf. 87168076 mandag - fredag kl. 8.00 - 12.00.

Hvis du medbringer små børn, skal du selv sørge for babysitter for at undgå, at du og andre bliver forstyrret under behandlingen.

Specielt om implantatbehandling

De tandlægestuderende udfører på sidste del af studiet implantatbehandling i tæt samarbejde med skolens tandlæger. De studerende har ikke mulighed for at udføre alle typer implantatbehandlinger. Det er kun, hvis du mangler en enkelt fortand eller en enkelt lille kindtand, at vi kan tilbyde implantatbehandling.

Implantatbehandling udført af de tandlægestuderende tager længere tid end hos privatpraktiserende tandlæger. Du skal komme til undersøgelse og behandling i alt ca. 15 gange, og som hovedregel tager det 1 år inden behandlingen er helt afsluttet.

Den samlede pris for et implantat med krone er 10.700 kr. Dette beløb dækker udgifterne til materialer. Hvis der er behov for knogleopbygning eller midlertidig erstatning i form af protese eller klæbebro, vil dette medføre en øget udgift.

Hvis du mangler en stor kindtand eller flere tænder, har vi som hovedregel ikke mulighed for at tilbyde behandling. Imidlertid kan vi i begrænset omfang tilbyde behandling af tandlæger. Prisen for denne behandling vil være den samme som hos privatpraktiserende tandlæger.

Hvis du er interesseret i implantatbehandling, skal din tandlæge henvise dig. Henvisningen bedes sendt til Sektion for Kæbekirurgi og Oral Patologi.